26. prosinca 2013.

KEKSI S LJEŠNJACIMA, ČOKOLADOM I NARANČOM

Iza mene je prva (ne)uspješna godina blogerske karijere. Jej! :) Pa ću vam pokloniti još jedan divan recept moje Legice, a nadat ću se i dalje da će ona meni uskoro pokloniti jedan link koji će voditi ravno na njen blog. Legica je žena, majka, kraljica, bez trunke sarkazma u toj izjavi. Uz muža, djecu, psa, posao, vrt i ne znam šta sve ne, najčešće je tamo di svaka žena mora biti (ovo je sarkazam) - u kužini. I tamo, čini se, radi čuda. Nisam probala ništa što je spravila jer nas dijele silni kilometri, ali sam spravila već xy njenih recepata i nikad nije bilo greške. Da ne duljim- ovi keksi su prvi put ove godine na mom stolu, ali ne sumnjam da će biti i svake sljedeće. Prhki i ukusni, s divnom kombinacijom čokolade i lješnjaka. I mirisom koji se širio kužinom dok su se pekli, i svaki put kad bi netko otvorio limenu kutiju. 



KEKSI S LJEŠNACIMA, ČOKOLADOM I NARANČOM
(puna dva pleha :))
300g glatkog brašna
200g maslaca
100g šećera
1 vanilin šećer
1 bjeljanjak
1/2 žličice praška za pecivo (nije ga bilo u originalu, ali ja sam dodala, 'zlunetrebalo')
100g nasjeckane čokolade (ili čokoladnih kapljica)
naribana kora 1 (nešpricane) naranče
sitnije isjeckanih prženih lješnjaka po želji (cca 100g)

Mikserom pjenasto izradite malasc, šećer i vanilin šećer. Dodajte malo razumućeni bjelanjak (razmutite vilicom u posebnoj posudi) i brašno + prašak za pecivo, te lagano umikasjte. Na kraju žlicom umiješajte čokoladu, lješnjake i koru naranče i zamijesite tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku da odmori sat vremena. Zatim ga razvaljajte, izrezujte izrezivačima raznih oblika, stavite na pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje, pa u pećnicu na 180 C 10-15 min. Brzina pečenja ovisi o pećnici, pa temperaturu možete malo i smanjiti, a čim počne smeđiti na rubovima vadite ih van.

Možda da odmah uduplate sastojke, ne bi bilo loše. Sad ih ima, sad ih nema. :)


p.s. Legice, mislim da govorim u ime svih curka (znaš ko smo)- 'oćemo blog! :P

Nema komentara:

Objavi komentar

šećer dolazi na kraju :)