6. ožujka 2016.

Opsesija: BEZIMENI KOLAČ S MALINAMA

Iza ovog recepta nema priče. Trebala je biti... i to jedna lijepa, ali nije. Umiješale se neke životne okolnosti, bakterije, virusi... oće to tako.
Na kraju ga se nauživalo i više ljudi nego što je inicijalno bilo predviđeno, a ja sam se uspješno vratila svojoj opsesiji malinama i mascarponeom.
Kolač čak nema ni ime. I dalje se traži. :)


BROWNIE s MALINAMA I KREMOM od SIRA i MALINA


brownie baza
[kalup 20x30]
200 g čokolade za kuhanje
150 g maslaca
3 jaja
50 g šećera
10 g vanilin šećera
50 g glatkog brašna

+ 100 g (smrznutih) malina

U jednoj posudi na pari otopite čokoladu i maslac. U drugoj posudi smiksajte jaja i šećer. Pustite čokoladu da se mrvicu ohladi pa dodajte u smjesu jaja i šećera. Na kraju dodajte brašno i laganim  ga pokretima umiješajte u smjesu. U kalup, u koji ste stavili papir za pečenje, izlijte smjesu, poravnajte i po njoj ravnomjerno pobacajte maline.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180C cca 20 min. Izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.

krema
150 g mascarponea
100 g krem sira
50 g šećera u prahu
200 ml vrhnja za šlag
3 žlice dehidrirane maline u prahu

U jednoj posudi smiksajte vrhnje za šlag, ali ne prečvrsto. U drugoj mikserom sjedinite mascarpone, krem sir i šećer u prahu pa ručno umiješajte vrhnje za šlag. Na kraju po želji dodajte dehidriranu malinu u prahu (može i bez nje) ovisno koliko intenzivan okus maline i rozu boju kreme želite.

Biskvit stavite na podlogu i ukrasite kremom (s kojim god nastavkom želite).
Kraj, :)



Nomnomnom.
Ana

Nema komentara:

Objavi komentar

šećer dolazi na kraju :)